nieuws

Senaat naar oude pand Hoge Raad

regios

De Eerste Kamer verhuist tussen 2020 en 2025 niet naar het ministerie van Buitenlandse Zaken maar naar het voormalige gebouw van de Hoge Raad aan de Kazernestraat.

Dat laat minister Stef Blok weten in een brief aan de Tweede Kamer. De senaat zal zich er vestigen met een deel van de Raad van State. Dit is mogelijk geworden doordat het ministerie van Algemene Zaken juist niet naar het complex aan de Kazernestraat gaat. Dat complex blijkt toch niet geschikt voor AZ. Waarschijnlijk gaat het ministerie van AZ tijdelijk naar het Catshuis. Op het terrein rond het Catshuis wordt dan extra tijdelijke kantoorruimte neergezet. Het Catshuis is de officiële ambtswoning van de premier.

Bovendien heeft de Hoge Raad begin dit jaar zijn intrek genomen in een nieuwbouwkantoor aan de Korte Voorhout. Tijdens de renovatie van het Binnenhof (2020-2025) gaat de Tweede Kamer wel gewoon naar het BuZa-kantoor aan de Bezuidenhoutseweg. De bestaande vergaderzaal in het voormalige Hoge Raad-gebouw is volgens Blok gemakkelijk geschikt te maken voor de senaat. Bijkomend voordeel is dat bij het ministerie van Buitenlandse Zaken geen aparte ingang voor de senaat hoeft te worden gemaakt.

Reageer op dit artikel