nieuws

Overijssel in verzet tegen Duits outletcentrum

regios

De provincie Overijssel heeft bezwaar aangetekend tegen de bijna-verdubbeling van een outletcentrum in het Duitse Ochtrup.

Dat schrijft dagblad Tubantia. Ochtrup wil meewerken aan de uitbreidingsplannen van het factory outlet center net over de Nederlandse grens. De eigenaar plant een uitbreiding van 11.500 m2 naar bijna 20.000 m2. Uit Duits onderzoek zou blijken dat de gevolgen voor retailers in een straal van 50 kilometer ‘meevallen’. De provincie Overijssel heeft formeel bezwaar tegen de uitbreiding gemaakt.

Overijssel vreest dat Twentse winkeliers in moeilijkheden komen door het dubbel zo grote koopjesdorp. Gemeente Enschede is ook tegen en zal waarschijnlijk ook juridische stammen nemen. Enschede roept andere Twentse gemeenten bovendien op eveneens bezwaar aan te tekenen bij Ochtrup. Overigens zijn de plannen ook in Duitsland omstreden. Negentien Duitse gemeenten verzetten zich tegen het voornemen uit angst voor de gevolgen voor de middenstand. (MvL)

Reageer op dit artikel