nieuws

Nieuw bedrijventerrein langs A9 Alkmaar

regios

De bouwstart van bedrijventerrein De Etalage in Alkmaar is op 8 november. VOF Etalage Projectontwikkeling realiseert het bedrijventerrein op 17 hectare langs de A9.

In deze VOF werkt Hoorne Vastgoed samen met Delta Onroerend Goed. Het project wordt gerealiseerd aan de rand van bedrijventerrein De Boekelermeer en vlakbij het AZ-stadion. Het eerste bedrijf dat zich vestigt op De Etalage is Donghua International, een Chinese producent van industriële kettingen die er een bedrijfshal (7.500 m2) plus kantoor (1.220 m2) betrekt. Inmiddels hebben zich ook andere gegadigden voor De Etalage gemeld.

De gronduitgifte vindt plaats vanaf minimaal 3.000 m2. Het 17 hectare omvattende gebied wordt een ruim opgezet bedrijventerrein met een groene uitstraling en hoogwaardige bebouwing. Samen met de gemeente Alkmaar is een verkavelings- en inrichtingsplan gemaakt. In oktober is begonnen met het bouwrijp maken. De Etalage richt zich op autodealers, showrooms (business to business) en andere bedrijven die een representatieve uitstraling nastreven.

De nieuwbouw voor Donghua wordt naar een ontwerp van Centrum Architecten turn-key opgeleverd door Hercuton. Naar verwachting is het project voor de bouwvak van 2017 gereed. Het complex voor Donghua International wordt door VOF Etalage Projectontwikkeling ontwikkeld en daarna langdurig verhuurd.

Reageer op dit artikel