nieuws

Mitros koopt woonzorgcomplex Vestia Utrecht

regios

Mitros en Vestia hebben op 3 november de koopovereenkomst getekend voor de overname van voormalig zorgcentrum De Lichtkring met 140 woningen in het Utrechtse Tuindorp.

De Lichtkring bestaat uit drie gebouwen en heeft een totale afmeting van 8.100 m2. Nog dit jaar komt het gebouw in handen van Mitros. Door deze overname zullen de voormalige zorgwoningen worden herbestemd tot sociale huurwoningen. ‘In Utrecht is grote behoefte aan sociale huurwoningen, zeker ook voor eenpersoonshuishoudens. Door de koop van De Lichtkring spelen we in op de groeiende vraag naar passende en betaalbare woningen voor eenpersoonshuishoudens’, aldus Henk Peter Kip, directievoorzitter van Mitros.

Met de overname worden de 89 voormalige zorgwoningen in het gebouw sociale huurwoningen. Daarnaast kent het complex 51 zogenoemde aanleunwoningen. Voor deze huurders verandert er niets, zij kunnen gewoon blijven wonen zoals ze gewend zijn. Het complex is het enige bezit van Vestia in Utrecht. ‘Vestia wil zich focusseren op haar kerngemeenten Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer en Delft. Daarom willen wij bezit buiten ons werkgebied graag verkopen’, aldus Willy de Mooij, raad van bestuur Vestia. 

Reageer op dit artikel