nieuws

Minister Blok opent Haags Wijnhavenkwartier

regios

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) heeft op 23 november het nieuwe Wijnhavenkwartier in het centrum van Den Haag geopend. Hij overhandigde de sleutels aan enkele huurders van de 132 vrijesectorhuurappartementen in het voormalige ministerie van Binnenlandse Zaken.

Alle woningen waren direct bij de oplevering verhuurd. Het Wijnhavenkwartier is een belegging van Rabobank Pensioenfonds en Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL), vertegenwoordigd door Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Naast de huurappartementen omvat het complex de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden (4.000 studenten), 38 koopwoningen, 1330 m2 commerciële ruimtes en 705 m2 kantoorruimtes.

Deze grootste binnenstedelijke transformatie van Nederland is gerealiseerd door Heijmans.Minister Blok gaf drie jaar geleden ook het startsein voor de transformatie van het ministerie. Syntrus Achmea RE&F en Heijmans waren in de nasleep van de economische crisis de enige partijen die dit omvangrijke project ter hand wilden nemen.

‘Het Wijnhavenkwartier is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen private en publieke partijen’, zegt directievoorzitter Henk Jagersma van Syntrus Achmea RE&F. ‘Met het geld van onze klanten heeft een groot leegstand kantoor in hartje Den Haag plaatsgemaakt voor woningen, publieke en commerciële functies. Goed voor Den Haag, voor de vele mensen die op zoek waren naar een huurwoning én voor de pensioenfondsen die een passend rendement ontvangen.’

Syntrus Achmea RE&F is namens haar klanten op een groot aantal locaties actief in Den Haag. Zo werden eerder dit jaar 248 appartementen gekocht in het nieuwe Beatrixkwartier, op loopafstand van het Den Haag Centraal, en 148 woningen in het getransformeerde kantoorpand Kortenaer aan de Kortenaerkade, tegenover de Koninklijke Stallen.

Reageer op dit artikel