nieuws

‘Middelburg stopt actief grondbeleid’

regios

De gemeente Middelburg zegt de actieve grondpolitiek vaarwel. Dat meldt de regionale krant PZC.

Alleen de PvdA liet blijken tijdens de raadscommissie Ruimte het jammer te vinden dat de actieve grondpolitiek wordt verlaten. Vanaf 2002 kocht de gemeente alle gronden op die in en om Middelburg op de markt kwamen. Op die manier werd voorkomen dat projectontwikkelaars bouwgrond konden bemachtigen.

Maar het heeft er wel voor gezorgd dat de gemeente nu ruim honderd miljoen euro aan grond in bezit heeft waardoor de financiële positie zeer zorgelijk is, aldus Ad van de Kreeke (D66). Mehmet Kavsitli (PvdA) en partijgenoot Marga de Brauwer zeiden dat door dat beleid ook veel geld is verdiend ‘waardoor er veel mooie dingen konden gebeuren’. Onder andere de vele buurthuizen, aldus de sociaaldemocraten in de PZC.

Reageer op dit artikel