nieuws

Indiaas bedrijf opent vestiging Maasvlakte

regios

LT Foods, een wereldwijd bedrijf dat is gespecialiseerd in rijst en rijstproducten, vestigt zich in Rotterdam. LT Foods huurt op de Maasvlakte 12.000 m2 bedrijfsruimte van Prologis.

Dat blijkt uit een persbericht van gemeente Rotterdam op de site van Rotterdam Partners. Het Indiase bedrijf, wereldwijd gevestigd in ruim 65 landen en bekend staat om haar merken Dawaat en Royal, opent het logistieke complex in het voorjaar van 2017. In de Rotterdamse vestiging wordt zilvervliesrijst bewerkt, om vervolgens te worden gedistribueerd binnen Europa. De komst van dit gerenommeerde Indiase bedrijf betekent een versterking van het Rotterdamse Foodcluster en levert de stad 70 tot 100 nieuwe banen op, aldus Rotterdam.

Voor Rotterdam en de regio draagt de komst van een dergelijk gerenommeerd bedrijf bij aan de versterking van de handelsrelatie met India. Daarnaast biedt het kansen om meer bedrijven uit India aan te trekken. De economie van India groeit sterk en de verwachting is dat dit de komende jaren door zal zetten. Er liggen volgens de stad volop kansen voor het Nederlandse en Rotterdamse bedrijfsleven. Rotterdam zet met India onder meer in op Agrofood, Life-Science & Health en de Chemie.

De komst van LT Foods naar Rotterdam is het resultaat van een samenwerking tussen Rotterdam Partners, het Havenbedrijf Rotterdam en Netherlands Foreign Investment Agency. Prologis werd bij deze transactie geadviseerd door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting (partner in Dynamis), in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff. LT Foods werd geadviseerd door JLL.

Reageer op dit artikel