nieuws

In Den Haag 250 tot 500 sociale huurwoningen erbij

regios

De komende vijf jaar gaat de woningcorporatie Rijswijk Wonen in Den Haag 250 tot 500 sociale huurwoningen ontwikkelen.

Naast de bijdrage die de Haagse corporaties nu al leveren aan het creëren van voldoende sociale woningen in de stad, is er vanwege de bevolkingsgroei extra investeringskracht nodig om in die behoefte te voorzien.

Wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling, Wonen en Duurzaamheid): ‘Den Haag groeit. Per jaar komen er liefst 4.000 inwoners bij. Om die groei op een goede manier op te vangen hebben we de komende jaren jaarlijks 2.000 tot 2.500 nieuwe woningen nodig. Waaronder zeker ook sociale woningbouw. De Haagse corporaties werken daar hard aan. Maar met een groeiende behoefte is extra investeringskracht erg welkom.’

Om ervoor te zorgen dat Den Haag langjarig kan beschikken over voldoende investeringen in sociale woningbouw, sloot de gemeente vorig jaar ook al een samenwerkingsovereenkomst met de Westlandse woningcorporatie Arcade Wonen. Die overeenkomst werpt inmiddels zijn vruchten af. Arcade Wonen heeft tot op heden 237 woningen in uitvoering genomen en circa 500 woningen in voorbereiding.

Reageer op dit artikel