nieuws

Hoogste punt Haags woningproject Energiekwartier

regios

Ontwikkelaar Heijmans en verhuurder Staedion melden het hoogste punt van een appartementencomplex langs de Loosduinseweg in Den Haag. Het complex met 72 sociale huurwoningen is het eerste gebouw in het project Energiekwartier dat in totaal 450 woningen omvat.

Hoogste punt Haags woningproject Energiekwartier

Het gebied rond de voormalige elektriciteitsfabriek in de Haagse wijk Regentesse-Zuid transformeert Heijmans tot het Energiekwartier. Op 1 november werd het hoogste punt gevierd van woongebouw Volta dat in opdracht van Staedion wordt gebouwd. In Den Haag is grote behoefte aan sociale huurwoningen, stelt Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter van woningcorporatie Staedion: ‘Met 72 nieuwe woningen op een plek waar eerst verouderde kantoren stonden, leveren we graag een bijdrage om het tekort aan sociale huurwoningen terug te dringen.’

Naast gebouw Volta ontwikkelt Heijmans Edison, een complex met honderd woningen in de vrije huursector en 58 koopwoningen. Peter van der Gugten, directeur Heijmans Vastgoed, spreekt van ‘een enorme variatie aan woningtypen’. ‘Hier ontwikkelen we stadswoningen, appartementen, maisonnettes en enkele penthouses. De koopwoningen blijken zeer gewild. Voor bijna alle woningen zijn we nu al in gesprek met kopers.’ Het Energiekwartier wordt in fasen ontwikkeld. In totaal moeten er rond 2022 zo’n 450 woningen zijn opgeleverd.

Reageer op dit artikel