nieuws

Bouwstart woonhoteltoren Amstelstation

regios

TBI-onderneming J.P. van Eesteren begonnen met de opbouw van de 100 meter hoge Amstel Tower. De pal naast het Amstelstation gelegen woon- en hoteltoren wordt gebouwd in opdracht van Provast.

Bouwstart woonhoteltoren Amstelstation

De hoogste woon- en hoteltoren binnen de ring van Amsterdam verrijst pal naast het Amstelstation en biedt plaats aan 192 huurwoningen en 7.500 m2 hoteloppervlak (186 hotelkamers). Daarnaast omvat het project een parkeergarage voor 171 auto’s. Eind december 2017 rondt J.P. van Eesteren de werkzaamheden aan de toren af.

Direct naast de Amstel Tower legt J.P. van Eesteren een ondergrondse parkeergarage aan. De fundering van de parkeergarage staat los van de woon- en hoteltoren. Het ontwerp van de toren is van Powerhouse Company, de constructeur is IMd. De werkzaamheden aan de Amstel Tower zijn in januari gestart en worden in december 2017 afgerond.

Provast heeft de 192 huurwoningen verkocht aan Vesteda en het hotel aan Bouwinvest. Q-Park zal de parkeergarage huren van Provast. Vesteda zal de woningen voornamelijk in het middensegment verhuren. De appartementen krijgen raampartijen van vloer tot plafond voor een spectaculair uitzicht over de stad, aldus Van Eesteren.

Reageer op dit artikel