nieuws

Binnenstadretailers tegen outlet Zoetermeer

regios

Winkeliers hebben zich tijdens de vergadering van de Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer uitgesproken tegen de komst van Holland Outlet Mall. Onderzoeksresultaten die de gemeente daar recent over publiceerde, zijn volgens de ondernemers misleidend.

Dat bericht Omroep West over de vergadering die ’s avonds 22 november plaatsvond. Volgens hen maakt Zoetermeer ten onrechte de vergelijking met de drukbezochte Designer Outlet in Roermond. Dat centrum trekt vooral Duitse bezoekers en ligt naast een historische binnenstad. Zoetermeer heeft die aanzuigende werking uit het buitenland niet en het bestaande winkelcentrum heeft evenmin een natuurlijke aantrekkingskracht, aldus de Zoetermeerse winkeliers.

Ze trekken verder ook de geplande branchering van de Holland Outlet Mall in twijfel. Volgens onderzoeken zouden daar vooral winkels uit het midden- en hoge segment komen, maar volgens hen ontbreken daarvoor garanties. In de praktijk verkopen outletcentra vaak dezelfde producten als in reguliere winkels, stellen zij. Holland Outlet Mall zal daarom ‘niet onderscheidend genoeg’ zijn, wat tot meer leegstand in het centrum leidt. De gemeenteraad zal zich 19 december uitspreken over het Provast-project. (MvL)

Reageer op dit artikel