nieuws

BAM sluit woningdeals Utrecht met Timpaan en Altera

regios

Timpaan en BAM Woningbouw hebben een realisatieovereenkomst getekend voor de bouw van 121 woningen. Altera Vastgoed en BAM Woningbouw Utrecht hebben een koopovereenkomst getekend voor dertig vrije sector huurwoningen.

Beide projecten zijn onderdeel van project Antoniuskwartier in Utrecht. De 151 woningen worden gerealiseerd in de tweede fase van Antoniuskwartier. De tweede fase bestaat uit 121 koopwoningen en 30 vrije sector huurwoningen uit de BAM Wooncollectie in karakteristieke jaren dertig-architectuurstijl.  De 121 koopwoningen worden in twee fasen verkocht. De eerste 67 woningen staan allemaal onder optie.

De tweede verkoop wordt begin 2017 verwacht. De 30 huurwoningen worden aangekocht door Altera Vastgoed. De sloop van het voormalige Antonius-ziekenhuis is in volle gang.  Het ziekenhuis moet plaatsmaken voor de bouw van de 151 woningen. Het bouw- en woonrijp maken wordt uitgevoerd door Habo. De bouw van de tweede fase start naar verwachting medio 2017. Het Antoniuskwartier bestaat in totaal uit 207 woningen. Eerder dit jaar zijn de 56 koopwoningen uit de eerste fase opgeleverd.

De 121 woningen bestaan uit verschillende typen woningen. Antoniuskwartier is een nieuwe woonwijk, onderdeel van de subwijk Vechtzoom-Zuid aan de Paranádreef 2. Het landschap van het Vechtzoompark is hierbij uitgangspunt. De herontwikkeling laat de wijk ook beter aansluiten op het Vechtzoompark. 

Reageer op dit artikel