nieuws

Appartementen Leidsche Rijn snel verkocht

regios

Slechts negen dagen duurde de inschrijfperiode voor een koopappartement in De Edmund, het eerste gebouw van Leidsche Rijn Centrum in verkoop. Alle 88 woningen zijn onder optie verkocht.

Bij het sluiten van de inschrijving op maandag 7 november waren meer dan 360 inschrijfformulieren binnen, laat de projectcombinatie weten. Vooral de penthouses en kleinere woningen kregen veel inschrijvingen. De begeleidende makelaars van Leidsche Rijn Centrum, Brecheisen makelaars, Lauteslager makelaars en Ons Huis Vastgoed hebben de appartementen inmiddels toegewezen.

Begin 2017 komen de volgende twee appartementengebouwen van het het nieuwe Utrechtse stadsdeelcentrum in de verkoop. Ook deze woningen zullen te selecteren en bekijken zijn op de website van Leidsche Rijn Centrum (www.leidscherijncentrum.nl). Verwachting is dat bij de opening van het winkelcentrum begin 2018 alle woningen verkocht en verhuurd zijn.
In Leidsche Rijn ontwikkelt Leidsche Rijn Centrumplan, een samenwerking van ASR Vastgoed Projecten en Vesteda Project Development) een compleet stadscentrum voor de uiteindelijk ruim 100.000 bewoners van Leidsche Rijn.

762 appartementen komen er, zowel koop als huur (voor Vesteda). Binnen het totale plan is Leidsche Rijn Centrumplan ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kerngebied met 22.400 m2 retail, 5.600 m2 foodmarkt, 3.000 m2 dienstverlening, 4.000 m2 horeca en 3.000 m² maatschappelijke voorzieningen. Naast de winkels en voorzieningen omvat het programma een parkeergarage met 1.300 openbare en 670 private parkeerplaatsen en 10.000 m2 kantoren in het hart van het plan. Parkeren is voor bezoekers de eerste jaren gratis. De bouw is aangevangen en vanaf het derde kwartaal 2017 zal oplevering plaatsvinden.

Vanuit de gemeente Utrecht worden er in Leidsche Rijn Centrum diverse andere functies gerealiseerd, zoals culturele voorzieningen, scholen en een bibliotheek. Bioscoop CineMec is al geopend aan het Berlijnplein, er is een bus- en treinstation gerealiseerd en er zijn plannen voor een hotel.

Het centrum is een gezamenlijk ontwerp van AWG Architecten, Prof. Hans Kollhoff Architekten, Geurst en Schulze, Dok Architecten, Cruz y Ortiz arquitectos Sevilla, De Zwarte Hond en RPHS+.

Het multifunctionele Leidsche Rijn Centrum is naar verwachting eind 2017 gereed.

Reageer op dit artikel