nieuws

‘Zoetermeer krijgt leisure village’

regios

Een investeerder uit Dubai wil het gefailleerde Dutch Water Dreams in Zoetermeer overnemen. De investeerder wil de wildwaterbaan uitbreiden tot een leisure- en recreatiecentrum in Aziatisch/Arabische stijl.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad op basis van een brief van het stadsbestuur aan de gemeenteraad. Het wildwaterpark ging vorig jaar voor een tweede keer failliet. De overname kan per 1 november rond zijn, zegt curator Frederik Barthel. Hij kan nog niets zeggen over de exacte plannen, investeringen of de naam van de investeerder.

Het project krijgt de naam Zoetermeer Leisure Village. Zoetermeer wil aan de plannen meewerken. Al jaren zet de jonge stad zich in de markt als leisurebestemming. Als de overname rond is, kan Zoetermeer ook nog 167.500 euro aan achterstallige erfpacht over de afgelopen vijf jaar tegemoet zien. De gemeente ziet af van een oudere claim van ruim 330.000 euro.

Reageer op dit artikel