nieuws

Winkelcentrum Colmschate wordt uitgebreid en opgefrist

regios

Winkelcentrum Colmschate in Deventer wordt de komende jaren uitgebreid en vernieuwd en is waarschijnlijk in 2018, uiterlijk begin 2019 klaar, schrijft de Stentor op gezag van Richard Reulink van DVP Planontwikkeling.

Winkelcentrum Colmschate wordt uitgebreid en opgefrist

Eigenaar van het winkelcentrum is HB Capital, de investeringsmaatschappij van de familie Blokker. De weg voor de vernieuwing en uitbreiding is vrij nu gemeente Deventer akkoord is gegaan met de plannen.

HB Capital voegt aan het winkelcentrum een kleine 3.000 vierkante meter oppervlak toe. Het totaal komt dan op 13.000 vierkante meter. Het aantal parkeerplaatsen gaat van 430 plekken naar 550. De bestaande winkels gaan het merendeel van de extra meters innemen. Dan gaat het vooral om de supermarkten Jumbo en Albert Heijn.

De bestaande bebouwing wordt niet gesloopt, maar vernieuwd en uitgebreid. Op een aantal plekken krijgt het winkelcentrum met ‘torentjes’ een tweelaags accent. HB Capital steekt in totaal ongeveer 7,5 miljoen euro in de vernieuwing en uitbreiding.

 

Reageer op dit artikel