nieuws

Utrecht tendert vastgoedproject Jaarbeursboulevard

regios

De gemeente Utrecht zoekt marktpartijen voor het project Healthy Urban Quarter met ruimte voor 50.000 à 70.000 m2 bvo voor wonen, werken en een (culturele) publieksfunctie.

Wethouder Stationsgebied Victor Everhardt geeft het startsein voor het project op 5 oktober om 10 uur op de Holland Metropole stand op vastgoedbeurs Expo Real in München. Het complex is volgens Utrecht op een toplocatie gepland, op de hoek van de Croeselaan en aan de Jaarbeursboulevard. Aan de boulevard komt ook een megabioscoop van Kinepolis en een foodcourt.

Het gebouw moet worden gevestigd op de (figuurlijke) pijlers groen, duurzaam, innovatief en gezond. ‘De stad laat zich graag uitdagen en overtuigen door een partij die een visie heeft op het nieuwe deel van het centrum. Een partij die samen met de stad een ontwerp wil maken met een levendige en toekomstbestendige invulling en met een uitstraling die het centrumgevoel versterkt’, aldus wethouder Everhardt.

‘Waar ik partijen toe uitnodig, is het geven van een visie. Een nieuwe visie op stedelijkheid, waarin maximaal wordt ingezet op groen, gezondheid, duurzaamheid en innovatie. Op een plek waar het fijn is om rond te lopen en te verblijven. Een voorbeeld voor het nieuwe centrum, voor de duurzame toekomst van onze stad.’

De ontwikkellocatie ligt in het Utrechtse stationsgebied aan de Jaarbeursboulevard, onderdeel van de verbinding Jaarbeurs, centraal station, winkelcentrum Hoog Catharijne en historische binnenstad. In 2030 zal Utrecht-stad de grens van 400.000 inwoners passeren. De stad heeft flinke ambities en wil voorloper zijn op het gebied van een gezonde, duurzame en innovatieve leefomgeving. Door een overeenkomst met de Jaarbeurs komt een groot gebied naast het station vrij voor ontwikkeling.

Alle informatie over dit plot en de verkoopprocedure is te vinden op www.huqutrecht.nl. Vanaf maandag 31 oktober zal de dataroom toegankelijk zijn. De tender die dan officieel start omvat twee rondes. In de eerste ronde worden partijen uitgenodigd hun visie te geven op de ontwikkelopgave. Vervolgens worden drie partijen geselecteerd waarmee in dialoogronden de visie wordt uitgewerkt tot een ontwerp, dat in zomer 2017 gereed moet zijn en gegund kan worden.

Reageer op dit artikel