nieuws

Topsportcentrum Koog aan de Zaan geopend

regios

Het nieuwe Topsportcentrum De Koog is geopend in Koog aan de Zaan (gemeente Zaanstad). De accommodatie van ruim 6.000 m2 omvat een topsporthal, een sporthal voor breedtesport met horeca en een sportmedisch centrum.

Topsportcentrum Koog aan de Zaan geopend

Vaessen Algemeen Bouwbedrijf heeft het complex aan Wezelstraat 7 gerealiseerd in opdracht van de gemeente. Het ontwerp is van MoederscheimMoonen Architects. Daarnaast is er een vestiging van het Regio College ondergebracht met diverse leslokalen. Veel lokale sportclubs hebben er hun thuisbasis.

Het gebouw staat op een terp. Dit zorgt er volgens de architect voor dat het complex zich verankert in zijn omgeving. Ook vormen de rondom gelegen taluds, trappen, tribunes en terrassen een kwalitatief verblijfsgebied. Het interieur is geïnspireerd op het frisgroene omliggende slagenlandschap dat kenmerkend is voor de Zaanstreek.

Reageer op dit artikel