nieuws

Slachthuis weg uit Amsterdam door slechte bereikbaarheid

regios

Amsterdam Meat Company (Ameco) gaat zich vestigen op bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn. De Amsterdamse vestiging in Amsterdam-West is te slecht bereikbaar.

Dat blijkt uit een gezamenlijk persbericht van Ameco en Amersfoort, gepubliceerd op Agriholland.nl. Ameco is nu nog gehuisvest aan Jan van Galenstraat 4-14 op bedrijvenpark het Foodcenter in Amsterdam-West, maar de slechte bereikbaarheid speelt de runderslachterij parten. Door de toegenomen drukte kunnen de veewagens de Amsterdamse locatie steeds moeilijker bereiken. Ook kon het familiebedrijf niet uitbreiden op het Foodcenter, zegt Ameco tegen het Financieele Dagblad.

Het bedrijf meldde onlangs dat overeenstemming is bereikt met de gemeente Amsterdam over de voorwaarden van het vertrek. Daarmee de weg is vrijgekomen om elders plannen te realiseren. Op de nieuwe locatie dicht bij de snelweg in de gemeente Apeldoorn wil het bedrijf een moderne, geïntegreerde slacht- en verwerkingsfabriek bouwen. Ameco zegt ongeveer 20 miljoen euro te investeren in de nieuwbouw.

Het uit het Amsterdamse slachthuis voortgekomen bedrijf, dat gespecialiseerd is in het slachten van rundvee, biedt werk aan 160 mensen. Alle activiteiten gaan plaatsvinden in een gesloten keten op eigen terrein. Ameco en de gemeente Apeldoorn hebben deze week definitieve overeenstemming bereikt over de afname van ruim 2 hectare grond op de Ecofactorij aan de gelijknamige straat. Naar verwachting vestigt het bedrijf zich medio 2017 in Apeldoorn. (MvL)

Reageer op dit artikel