nieuws

Shoperade Amsterdam wordt Westmarket

regios

Kroonenberg Groep heeft de eerste fase van de herontwikkeling van de Shoperade in Amsterdam Nieuw West afgerond. De naam is veranderd in Westmarket.

In de eerste fase is een foodcourt gerealiseerd met smaken uit de hele wereld. Op het plein naast Theater De Meervaart is ruimte voor terrassen waar je zo naar toe loopt vanaf het theater en de oever van de Sloterplas, een gebied dat momenteel onder handen wordt genomen door stadsdeel Nieuw West. Naast de foodcourt zijn een aantal kleinere winkels ontwikkeld die deels zijn gehuurd door ondernemers uit de voormalige Shoperade en aangevuld met nieuwe concepten. ‘Taste en shop’ is de slogan van het vernieuwde winkelcentrum. De verhouding food versus non-food bij de kleine winkels is ongeveer 40 – 60 procent. 

Intussen zijn de werkzaamheden voor de tweede fase van start gegaan. Hierbij wordt aan de pleinzijde van het Osdorpplein een grote winkel gecreëerd. Binnenkort zal de internationale huurder van deze winkel bekend worden gemaakt. De werkzaamheden van de tweede fase zullen in het voorjaar van 2017 zijn afgerond. 

 

Reageer op dit artikel