nieuws

Rotterdamse Toren van Babel op Lloydpier

regios

De jonge Rotterdamse architect Laurens Boodt heeft met zijn ontwerp ‘Rotterdamse toren van Babel’ de prijsvraag Gezinsappartementen van de gemeente Rotterdam gewonnen. Hij werd door de jury unaniem als winnaar verkozen.

De gemeente gaat met Boodt in onderhandeling over de braakliggende bouwlocatie aan de Kratonkade hoek Loods Celebes op de Lloydpier. Het uiteindelijke doel is om het winnende plan op deze locatie te bouwen.

Het plan ‘Rotterdamse Toren van Babel’ van Laurens Boodt in samenwerking met AM en Bartels Ingenieursbureau is geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel dat in Museum Boijmans Van Beuningen te zien is. Daarop loopt een straat, die de ruimtes verbindt, buitenom de toren omhoog. Boodts plan bevat 25 gezinswoningen van 70 tot 160 m2, een lift, een parkeergarage, een plein op de eerste verdieping, een binnentuin en de mogelijkheid van een dakterras. Afmetingen en indelingen van de woningen zijn flexibel en bewoners kunnen ook zelf de vorm van de ramen kiezen.

Reageer op dit artikel