nieuws

ParkBee haalt 1,8 miljoen op voor expansie

regios

Parkeer-startup ParkBee heeft 1,8 miljoen euro opgehaald bij de Zuid-Hollandse regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter en vier investeerders om internationaal uit te breiden.

Met de kapitaalinjectie wil de startup onder meer de expansie naar Groot-Brittannië versnellen. Voor InnovationQuarter is de investering in ParkBee de tiende dit jaar. ParkBee werkt samen met parkeerapps Parkmobile en Park-line. Door onbenutte parkeercapaciteit bij bedrijven te ontsluiten, genereert ParkBee een nieuwe bron van inkomsten voor vastgoedeigenaren.

Gebruikers profiteren van een vriendelijk tarief in vergelijking met de bekende commerciële parkeergarages en hoeven bovendien niet of minder lang te zoeken naar een parkeerplaats. Ten slotte ervaren gemeenten minder parkeerdruk, waardoor minder grootschalige investeringen in bijvoorbeeld ondergrondse parkeergarages nodig zijn, aldus ParkBee

Sinds de lancering in oktober 2015 zijn in Nederland 34 bedrijfsparkeergarages met in totaal 1.800 parkeerplekken aangesloten. ParkBee opende onlangs het eerste buitenlandse kantoor in Londen, het startpunt van de internationale uitbreiding. ParkBee was gevestigd in tech incubator YES!Delft, maar verhuisde recent naar Amsterdam vanwege de nabijheid van partner Parkmobile. In Rotterdam vestigt ParkBee haar R&D-afdeling, waar de technologie van ParkBee verder wordt doorontwikkeld. 

Reageer op dit artikel