nieuws

Mitros koopt 41 woningen in Zijdebalen-project Utrecht

regios

Woningcorporatie Mitros neemt 41 sociale huurwoningen af van ontwikkelingscombinatie Hurks-Van Wijnen in het Utrechtse project Zijdebalen.

De koopovereenkomst voor 23 appartementen in bouwblok 3 van de nieuwe stadswijk is op 12 oktober getekend. Daarnaast wordt de komende maanden een intentieovereenkomst uitgewerkt voor nog eens achttien appartementen in bouwblok 4. De bouw van bouwblok 3 start eind oktober. De 41 appartementen hebben een oppervlakte tussen de 55 en 75 m2. De verwachte oplevering is medio 2018.

Erik Leijten (directeur Ontwikkeling, Hurks) en Arjan van Meijeren (adjunct-directeur Van Wijnen Projectontwikkeling West) stellen dat door de mix van sociale huurwoningen voor Mitros, vrijesector huurwoningen voor Bouwinvest en koopwoningen ‘een levendige en vitale wijk ontstaat waar plek is voor iedereen’.

Dit project is voor Mitros mede mogelijk gemaakt door een legaat van de Stevensfundatie. Henk Peter Kip (directievoorzitter Mitros) noemt het fijn dat er in dit mooie stuk van de Utrechtse binnenstad ook plaats is voor sociale huurwoningen. ‘Dat is goed voor onze huurders, maar ook voor Mitros. Op deze manier voegen we weer nieuwe woningen op een mooie locatie toe aan onze sociale portefeuille.’

De gemeente Utrecht was ook bij de ondertekening aanwezig. Paulus Jansen, wethouder Wonen, is blij met de overeenkomst. ‘Er is een schreeuwend tekort aan sociale huur in de stad. Dat geldt niet alleen voor mini-appartementen, maar ook wat grotere appartementen. Die worden hier gebouwd.’ Zijdebalen is een nieuwe woonwijk tegen de noordzijde van het centrum en gelegen aan de Vecht. Het project bestaat uit vier stedelijke bouwblokken met in totaal 480 koop- en huurwoningen. 

Reageer op dit artikel