nieuws

Heylen kondigt 175.000 m2 logistiek Almelo aan

regios

Groep Heylen wil een distributiecentrum van 175.000 m2 op het XL Businesspark Twente in Almelo realiseren. De Belgische ontwikkelende belegger zegt met verschillende eindgebruikers in gesprek te zijn.

Dat zegt Heylen tegen dagblad Tubantia. Het bedrijvenpark wordt geëxploiteerd door provincie Overijssel en de gemeenten Almelo, Borne, Enschede en Hengelo. De belegger zou op het punt staan om een gronddeal van 30 hectare met de overheden te sluiten. De grondeigenaren kraaien echter nog geen victorie. Om tot een akkoord te komen moeten er nog een paar kleine wijzigingen in het bestemmingsplan komen. Ze gaan ervan uit dat de handtekening binnenkort wordt gezet. XL Businesspark verwacht tientallen betrouwbare en gerenommeerde partner.

De eindgebruikers met wie Heylen in gesprek is, zijn partijen uit de online logistiek, logistieke bedrijven en retailers in fashion. Hengelo, Enschede, Almelo en de provincie hebben elk een 23-procentsbelang, de gemeente Borne zit er voor 8 procent in, blijkt uit informatie op de projectsite. In september hebben partijen nog 12 miljoen euro aan extra investeringen toegezegd. Met bedrijven Eurol en CTT zijn al overeenkomsten over grondaankopen gesloten. (MvL) 

Reageer op dit artikel