nieuws

Geste Groep levert Haags woningproject HS op

regios

Het getransformeerde Kleine Belastingkantoor aan het Stationsplein tegenover Hollands Spoor is officieel geopend. Geste Groep heeft er 155 studentenstudio’s gerealiseerd.

Het gebouw is op 25 oktober officieel geopend door Caroline Princen, lid van de raad van bestuur van ABN Amro. De bank heeft het Geste-project gefinancierd. De studio’s variëren in omvang van 18 tot 32 m2. Daarnaast komt er 750 m2 aan commerciële ruimte in de plint. Onder het gebouw zijn parkeerplaatsen gerealiseerd voor fietsen, scooters en auto’s.

De visies van ABN Amro en Geste Groep zijn volgens Princen mooi bij elkaar gekomen. ‘De overtuiging van Geste Groep om bij te dragen aan het vergroten van de leefbaarheid van de stad en het investeren in duurzame renovatie van leegstaande kantoorlocaties en de transformatie ervan naar andere bestemmingen, sluiten goed op elkaar aan.’

Andrea Stevers van Geste Groep dankte ABN Amro voor het vertrouwen en noemde enkele duurzame maatregelen: ‘Naast het hergebruik van het casco zijn vloeren, gevels en daken nu veel beter geïsoleerd. Uit de af te voeren ventilatielucht wordt warmte teruggewonnen. Samen zorgen deze maatregelen voor een substantiële verlaging van het energieverbruik.’

Ze memoreerde in haar toespraak de wens van haar in 2014 overleden vader Gerard Stevers om Den Haag mooier en veiliger te maken. Hij leeft voort in de naamgeving van het gebouw: Nog Niet Misschien (NNM) was een karakteristieke uitspraak van de Haagse ondernemer. Het NNM-gebouw is een stoer bakstenen gebouw geworden met een klassiek-moderne uitstraling. Aannemer van het project was Van Zanten Bouw in Vlaardingen.

Reageer op dit artikel