nieuws

Geen vernieuwing Buikslotermeerplein Amsterdam

regios

De vernieuwing van winkelcentrum Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord gaat voorlopig niet door, meldt Het Parool.

De oorzaak van het niet doorgaan is het feit dat de vastgoedmaatschappijen Kroonenberg Group en Prowinko er niet in zijn geslaagd om alle winkelpanden op te kopen. De beide bedrijven hebben in opdracht van de gemeente de afgelopen twee jaar een studie gedaan naar grootschalige herontwikkeling. Het eigendom van de panden is versnipperd over 68 verschillende eigenaren. ‘Er zat wel vooruitgang in, maar een hele hoop winkeleigenaren konden of wilden uiteindelijk toch niet instemmen met ons voorstel. Of ze hadden onredelijke eisen,’ zegt commercieel directeur van Prowinko Estien Bicker in Het Parool. Kroonenberg  en Prowinko blijven als eigenaar van een deel van de panden betrokken bij het winkelcentrum.

Reageer op dit artikel