nieuws

Corporaties nemen 510 woonstudio’s Utrecht af

regios

De Holtense projectontwikkelaar Esprit Projectontwikkeling verkoopt woningen aan de Utrechtse woningcorporaties Mitros en Portaal. Zij hebben de koopovereenkomst getekend voor 510 tijdelijke woonstudio’s en acht Skaeve Huse in het gebied Overtuin in Leidsche Rijn.

Rond de zomer van 2017 is het project genaamd Place2B klaar voor gebruik. Esprit Projectontwikkeling heeft de locatie onlangs tussen de A2 en het Amsterdam-Rijnkanaal verworven, waarbij de grond door de gemeente tijdelijk beschikbaar wordt gesteld. Met deze ontwikkeling speelt Esprit Projectontwikkeling in op de maatschappelijke problematiek omtrent huisvesting voor onder meer studenten, jongeren en statushouders.

Place2B is een samenwerking van Esprit Projectontwikkeling en aannemer Hardeman, waarbij de gebouwen turn-key aan Mitros en Portaal worden opgeleverd. Roodhals Capital begeleidde de overeenkomst. Mitros en Portaal worden de nieuwe eigenaren en nemen het project in exploitatie. De 510 woonstudio’s worden namelijk kant en klaar geleverd en op de locatie geassembleerd. Hierbij ontstaan vier gebouwen met vijf bouwlagen van respectievelijk 150, 120, negentig en 150 woonunits. Op de locatie worden hiervoor alleen de nodige fundaties gemaakt en worden een lift, trappen en enkele technische ruimtes toegevoegd.

Elke woonstudio heeft een oppervlakte van 21 m2, is gestoffeerd en voorzien van een eigen toilet, keuken en badkamer voorzien. De woongebouwen staan rond een groen binnenterrein met een centraal gebouw, waarin plaats is voor de beheerders, een ontmoetingsruimte en een was/droogruimte. De huurprijs van een studio ligt rond 455 euro exclusief servicekosten.

De komst van Skaeve Huse is nieuw voor Utrecht. De Skaeve Huse zijn bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een prikkelarme woonomgeving. De bewoners krijgen intensieve begeleiding. Naast de 7 Skaeve Huse is er een achtste identieke woning voor de begeleiders.

Reageer op dit artikel