nieuws

BPD en Deltawonen transformeren zorggebouw Zwolle

regios

Deltawonen en BPD hebben op 18 oktober een samenwerkingsovereenkomst voor de transformatie van voormalig zorggebouw De Nieuwe Haven in Zwolle naar 65 appartementen en 300 m2 aan commerciële ruimte.

Het gebouw aan Harm Smeengekade 20 wordt in de volksmond HSK20 genoemd. Er komen 26 sociale huurappartementen op de eerste vier verdiepingen, die na realisatie verhuurd worden door woningcorporatie Deltawonen. Op de vijfde tot en met tiende verdieping worden nog eens 39 koopappartementen gerealiseerd. Evert Leideman, directeur deltaWonen: “Wij zijn zeer trots op de nieuwe uitstraling van het gebouw.

Het gebouw wordt gedeeltelijk gesloopt, waarbij het casco wordt hergebruikt. De sloop gaat gefaseerd verlopen. De werkzaamheden op de begane grond starten in november. In februari 2017 volgt archeologisch onderzoek. Daarna start het werk  van de overige verdiepingen. Oplevering van het geheel staat gepland voor zomer 2018. Recente voorbeelden van samenwerkingsprojecten tussen Deltawonen en BPD zijn 32 huurwoningen in de wijk Veerallee (Prinsenpoort) in Zwolle en 32 huurwoningen in het Stationskwartier in Kampen.

Reageer op dit artikel