nieuws

Arcade verkoopt alle woningen New Norfolk Den Haag

regios

Woningcorporatie Arcade heeft alle koopwoningen in het project New Norfolk op het voormalige Norfolkterrein in Scheveningen binnen vijf maanden verkocht.

Arcade verkoopt alle woningen New Norfolk Den Haag

Het project New Norfolk ligt tussen de Kranenburgweg en Houtrustweg en bestaat uit 237 betaalbare woningen. Op 21 mei 2016 begon de verkoop van 39 eengezinswoningen met prijzen tussen de 299.000 en 330.000 euro. De rest van het project bestaat uit 34 vrijesector huurappartementen en 164 sociale huurappartementen.

Directeur-bestuurder van Arcade René Lemson en wethouder Joris Wijsmuller gaven al op 21 juni het startsein voor de bouw van het project. ‘Vooralsnog verloopt de bouw voorspoedig. Als dit zo blijft, kunnen de kopers in het eerste kwartaal 2018 hun nieuwe woning betrekken’, zegt Lemson. Het project New Norfolk maakt deel uit van de prestatieafspraken die Arcade in 2015 maakte met de gemeente Den Haag. Arcade bouwt de komende jaren minimaal 500 sociale huurwoningen in Den Haag.

De 39 koopeengezinswoningen zijn verdeeld over drie woonrijen en liggen aan de Kranenburgweg. Aan de Houtrustweg komen 152 sociale huurappartementen. De appartementengebouwen worden opgetrokken uit bruinrode baksteen overlopend via witgele naar witte baksteen richting zeezijde. Op de kop van het kanaal komt een appartementengebouw met 34 vrije sector en twaalf sociale huurappartementen. Arcade verwacht de huurwoningen in het eerste halfjaar van 2018 op te leveren. 

Reageer op dit artikel