nieuws

Amsterdam maakt aanbod kavelaanbod bekend

regios

Wethouder Laurens Ivens (Wonen) heeft tijdens de jaarlijkse Zelfbouwmarkt op 29 oktober het kavelaanbod 2016 gepresenteerd. Het gaat daarbij om zowel kavels voor individuele zelfbouw als kavels voor bouwgroepen.

De Zelfbouwmarkt vond dit jaar plaats op het Westergasterrein. Vele bezoekers kwamen af op de informatiekramen van de projecten en de zelfbouwcursussen. Vanaf 29 oktober kan het zelfbouwaanbod op www.amsterdam.nl/zelfbouw worden bekeken en is het digitale inschrijfformulier geopend. De inschrijfperiode voor de kavels voor individuele zelfbouw sluit op zaterdag 26 november 2016.

Het onthulde aanbod van 2016 bestaat uit acht kavels voor bouwgroepen voor in totaal ongeveer 120 appartementen en 62 kavels voor individuele zelfbouw. Voor het Centrumeiland gaat de inschrijving in januari 2017 van start. Op de Zelfbouwmarkt was al wel informatie te verkrijgen over de verschillende vormen van zelfbouw op dit te ontwikkelen stukje Amsterdam.

Voor de kavels voor individuele zelfbouw was dit jaar geen wachtrij, want de uitgifteprocedure is veranderd. De individuele kavels worden voortaan toegewezen op basis van loting van volgnummers. Ook voor bouwgroepen is de uitgifteprocedure veranderd. Voor bouwgroepen wordt er sinds 1 oktober 2016 gewerkt met een Kaartenbak. Verder zijn voor deze vormen van zelfbouw de voorwaarden aangescherpt. Zo geldt er nu een woonplicht van drie jaar. 

Reageer op dit artikel