nieuws

Akkoord over 500 woningen op Osdorpplein

regios

Gemeente Amsterdam en vastgoedontwikkelaar MRP Development hebben een realisatieovereenkomst voor nieuwbouw op de locatie van het voormalige stadsdeelkantoorpand aan het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West

Ontwikkelaar MRP Development realiseert op de locatie ongeveer 500 woningen, 4.200 m2 winkels en horeca en een parkeergarage. Het woningprogramma bestaat uit starterswoningen, middensegmenthuurwoningen en tweelaagse kadewoningen. Deze locatie is samen met de op 19 juli  overeengekomen realisatieovereenkomsten voor de Fly-Inn, Woonzorg en Don Bosco onderdeel van het vernieuwingsplan Centrum Nieuw-West.

MRP Development onderzoekt nog de mogelijkheden om de ondergrondse parkeergarages van de Don Bosco en de stadsdeelkantoorlocatie te koppelen, waardoor een efficiënter parkeerbeleid ontstaat. De bouw start in 2019, nadat het tijdelijke stadsloket is verhuisd naar de woonzorglocatie aan het Osdorpplein die MRP in 2017 zal realiseren.

Op 30 september is MRP eigenaar van de commerciële ruimten van de Fly-Inn en de woonzorglocatie geworden. Het asset en property management wordt verzorgd door Bright. De laatste positie op het Osdorpplein betreft de herontwikkeling van de westzijde van de Meervaart. De komende periode zal MRP het hotelplan op deze locatie uitwerken in combinatie met een grootschalig leisure- programma, winkels en horeca.

Het project Osdorpplein is een binnenstedelijke herontwikkeling van MRP Development en omvat vijf locaties: het Fly-Inn en woonzorgpand, een deel van de Don Bosco-kavel, het voormalige stadsdeelkantoor en een deel van De Meervaart. Het totale programma omvat 12.500 m2 nieuwe winkels, horeca en leisure, 3.000 m2 bestaande winkels, 6.000 m2 hotel, 500 woningen en 420 woningen door IC Netherlands te ontwikkelen, 1.700 m]2 kantoren, 500 m2 diensten en 600 parkeerplaatsen. 

Reageer op dit artikel