nieuws

45 miljoen euro nodig voor nieuw sportpark De Braak in Helmond

regios

De plannen over het vernieuwde sportpark De Braak dat binnen een aantal jaar moet in Helmond verrijzen, krijgt steeds meer vorm. Er is voor het eerst ook een grove schatting van het kostenplaatje: 45 miljoen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Ongeveer de helft (22 miljoen) komt voor rekening van scholengemeenschap OMO, dat op het terrein een gebouw voor het Dr. Knippenbergcollege bouwt en in het stadion ruimtes krijgt voor de Praktijkschool. De gemeente Helmond wil tussen de 13 en 17 miljoen investeren voor onder andere negen voetbalvelden en de kantines voor de amateurvoetbalverenigingen. Samen zijn de twee ook verantwoordelijk voor de sportzalen die in het stadion komen.

De rest van het benodigde geld moet worden opgehoest door een investeerder voor de fysiotherapieruimte (ongeveer twee miljoen) en Helmond Sport. De betaald voetbalclub moet vijf miljoen bij elkaar zien de brengen. Bovendien moeten de jaarlijkse inkomsten van de club ongeveer 150.000 euro omhoog om de hogere huur in de toekomst te kunnen betalen. ‘Dat is een uitdaging. Ze zullen vriendjes in de stad moet vinden,’ zegt wethouder Margreet de Leeuw in het Eindhovens Dagblad.

Reageer op dit artikel