nieuws

1500 zonnepalen op dak Fokker 7

regios

Fokker 7, het op de cradle to cradle filosofie gebaseerde logistieke gebouw in Hoopfddorp, beschikt sinds vrijdag over een zonne-installatie van 480 kWp. De installatie van 1.500 panelen wekt ruim 470.000 kWh per jaar op, genoeg voor 150 huishoudens.

Uniek in dit project is volgens betrokkkenen de samenwerking tussen de verschillende partijen. Fokker 7 (18.878 m2)  is ontwikkeld door een joint venture van de Delta Development Group, VolkerWessels en de Reggeborgh-groep. Dit geldt ook voor de op het dak gesitueerde PV-installatie, die een investering vergde van een half miljoen euro. Al tijdens de bouw van de PV-installatie werd het pand verkocht aan Standard Life Investments. Het eigendom en de exploitatie van de PV-installatie blijven echter in handen van de speciaal daarvoor opgerichte entiteit, Park 20|20 Solarpark.

Het PV-systeem produceert zonne-energie voor enkele gebouwen op het Fokker Logistics Park, maar ook voor het nabij gelegen het cradle to cradle kantorenpark Park 20|20 in Hoofddorp. Het Fokker Logistics Park is 39 hectare groot en heeft 85.000 m2 logistieke bedrijfsruimte. Het is een creatie van Anthony Fokker Business Park, hetgeen een joint venture is van Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh Group. Internationale spelers zoals Agility, DHL, UTi, Kerry Logistics, KLM, Aramex en Schenker vonden al hun plek op het park.

Reageer op dit artikel