nieuws

Primark aan Damrak opent 1 december

regios

De voorlopig grootste Nederlandse winkel van Primark opent op 1 december zijn deuren aan het Damrak in Amsterdam. De flagship store krijgt over zeven verdiepingen een oppervlakte van 8.287 m2.

Primark aan Damrak opent 1 december

Dat heeft de Ierse discount modeketen op 28 september bekendgemaakt. De Amsterdamse winkel moet de klantervaring verbeteren met een ‘trendkamer’, gratis wifi en zogenoemde ‘customer recharge’ zithoeken. De winkel telt 95 kassa’s en 124 paskamers. Primark vestigt zich in het transformatieproject Nowadays, dat in totaal 27.500 m2 retail omvat.

De afgelopen jaren transformeerden eigenaar Bouwinvest en ontwikkelaar Top Vastgoed de verouderde panden aan de Amsterdamse Nieuwendijk 196 en Damrak 70 en 80 naar winkels voor Zara, JD Sports, C&A en in dus Primark. Primark opent volgend jaar nog nieuwe winkels in Zwolle en Hilversum en in 2018 in Rotterdam Forum en Tilburg. De Rotterdamse winkel in het Multi-project wordt naar verluidt de grootste Europese Primark-winkel met een verwachte omvang van 17.000 m2.

Reageer op dit artikel