nieuws

Groen licht voor nieuwe bedrijvencampus Eindhoven

regios

Brainport Industries Campus mag definitief worden gerealiseerd. De Raad van State heeft alle bezwaren van andere bedrijventerreinen ongegrond verklaard.

Dat blijkt uit een op 28 september gepubliceerde uitspraak van de Raad van State en een toelichting van ontwikkelaar SDK Vastgoed. Brainport Industries Campus is bedoeld als toekomstige campus aan de Antony Fokkerweg/Beatrixkanaal voor de internationale hightech maakindustrie. Ontwikkelaar en bouwer van de eerste fase in de campusontwikkeling van bijna 200 hectare in Eindhoven-Noordwest is VolkerWessels-onderneming SDK Vastgoed. De eerste gebruiker is KMWE die zich er in 2017 zal vestigen.

Bezwaarmakers zijn omwonenden en belangenorganisaties en eigenaren van bedrijventerreinen in Best, Eindhoven en Veldhoven. Zij stellen dat er met de campus nog meer leegstand bovenop de al leegstaande gebouwen en braakliggende terreinen bijkomt. De Raad van State wijst deze bezwaren af. Uit onderzoek van Eindhoven en de initiatiefnemers blijkt dat er wel concrete behoefte is. Ook is duidelijk aangetoond dat andere bedrijventerreinen zoals De Run, Habraken, Westfields en Flight Forum niet geschikt zijn voor de ondernemingen. (MvL)

Reageer op dit artikel