nieuws

BPD realiseert slotfase Oosterdokseiland

regios

De kop van Oosterdokseiland in Amsterdam wordt een levendige omgeving waar mensen kunnen wonen, werken en recreëren. Donderdag 29 september is overeengekomen dat gebiedsontwikkelaar BPD deze laatste twee kavels van het gebied gaat realiseren.

Oosterdokseiland is met 225.000 m2 één van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa. De laatste kavels bestaan uit een social hub, specifiek ontworpen om ontmoetingen te stimuleren. Het omvat in totaal 72.500 m2, met publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte voor Booking.com voor toekomstige groei. Naar verwachting wordt het gebied eind 2020 in gebruik genomen.

De ontwikkeling is ruim vijftien jaar geleden gestart. Door een sterk geloof in de plek, kan ondanks een vertraging in de crisisjaren nu gestart worden met de laatste twee kavels, aldus BPD. Oosterdokseiland vormt een mix van wonen, werken, studeren, recreëren en uitgaan voor inwoners van en bezoekers aan Amsterdam. De afgelopen jaren hebben onder meer Vodafone, TomTom en Takeaway.com zich hier gevestigd. Voorzieningen als het conservatorium, de Openbare Bibliotheek, een hotel en horeca maken het gebied aantrekkelijk voor een breed publiek.

Jeroen Galle, projectdirecteur ODE namens BPD: ‘De laatste jaren is Oosterdokseiland uitgegroeid tot een dynamische plek waar dagelijks vele honderden mensen komen om te werken, wonen en ook uit te gaan. Het is  een eigentijds onderdeel geworden van  de binnenstad van Amsterdam. Dit laatste deelplan, ontworpen door UN Studio/Ben van Berkel, is het sluitstuk  voor de totstandkoming van dit gebied, met uitzicht over het Oosterdok, het IJ en de oude binnenstad.’

Reageer op dit artikel