nieuws

Dura Vermeer verkoopt Genmab Utrecht

regios

Dura Vermeer verkoopt Genmab Utrecht

Dura Vermeer Vastgoed en Kadans Science Partner Fund hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de toekomstige onderzoeksfaciliteit van Genmab aan in Utrecht.

Het nieuwe Genmab Research & Development Center wordt momenteel gebouwd op het Utrecht Science Park. De transactie heeft betrekking op 11.250 m2 aan onderzoeksfaciliteiten, laboratoria, kantoren, faciliterende ruimtes en ondergrondse parkeergelegenheid. De casco-oplevering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2017. Financiële details geven de bedrijven niet. Het Kadaster vermeldt de transactie nog niet. Het Genlab wordt gerealiseerd aan Uppsalalaan 15.

‘Wij zijn er trots op dat we de nieuwe Research & Development faciliteit van Genmab ontwikkelen en realiseren,’ zegt David Snelleman van Dura Vermeer. ‘Risicodragende, duurzame projectontwikkeling en Design & Build opgaven is precies waar Dura Vermeer als innovatieve partner goed in is. Wij zijn blij dat we met Kadans een belegger hebben gevonden die, met kennis van de betreffende sector, het gebouw voor de lange termijn wil exploiteren.’

Genmab is een wereldspeler op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen en is al vijftien jaar een onderdeel van het cluster van kankeronderzoek op het Utrecht Science Park. Genmab heeft een langjarig huurcontract afgesloten voor het gebouw dat bij oplevering een van de eerste Breeam Excellent laboratoria zal zijn.

Het Genmab Research & Development Center, naar ontwerp van architectenbureau cepezed, komt te liggen op het Noord Cluster van het Utrecht Science Park waar onder andere ook Nutricia Research Center, CBS-KNAW,  het Hubrecht Institute en het toekomstige Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie zijn gehuisvest.

Reageer op dit artikel