nieuws

Hornbach Zwolle komt definitief

regios

Hornbach Zwolle komt definitief

Hornbach krijgt groen licht om een bouwmarkt van 14.000 m2 in Zwolle te realiseren. De Raad van State heeft de bezwaren van concurrenten Gamma en Praxis en omwonenden definitief afgewezen.

Dat blijkt uit berichtgeving op RTV Oost. Het al door Zwolle goedgekeurde bestemmingsplan maakt de bouw van een Hornbach-vestiging mogelijk op het voormalige Shell-terrein bij de kruising van de Blaloweg en Katwolderweg op het bedrijventerrein Voorst in Zwolle. De bouw- en tuinmarkt met drive-in krijgt een oppervlakte van 14.000 m2. Gamma en Praxis menen dat de bouwmarkt in Zwolle is verzadigd. Forse leegstand bij woonwinkels en bouwmarkten zou het gevolg zijn van de komst van een Hornbach-vestiging.

Ook zou de nieuwe bouwmarkt tot teveel parkeer- en verkeersoverlast leiden. De Raad van State heeft de bezwaren tegen het bestemmingsplan van Zwolle dat de bouw mogelijk maakt verworpen. Volgens het hoogste bestuursrechtcollege zorgt Hornbach met 440 parkeerplaatsen voor ruim voldoende parkeergelegenheid. Ook voldoet het bestemmingsplan aan alle eisen. Hornbach denkt het complex najaar 2017 op te leveren.

Hornbach heeft in achttien jaar twaalf vestigingen geopend. De gewenste snelle groei van de Duitse keten wordt gefrustreerd door Nederlandse bouwmarkten. Ze tekenen steevast bezwaar aan tegen elk nieuwbouwplan van Hornbach, met jarenlange juridische en planologische procedures tot gevolg. De keten is populair onder Nederlandse consumenten en zzp’ers in de bouwsector vanwege de grootte.

Reageer op dit artikel