nieuws

Vastgoedmarkt op locatie: Blaak 16

regios

Een spoor van flakkerende lantarens leidt bezoekers van Blaak 16 naar de ingang van het kantoorpand. De begane grond is volledig opengebroken. Bobcat schrankladers staan in het gebouw geparkeerd.

Vastgoedmarkt op locatie: Blaak 16

De mini-graafmachines staan klaar om na dit feestelijke intermezzo verder te gaan met het afvoeren van het puin, onder andere afkomstig van het uitzagen van een groot deel van de eerste verdieping. Bouwvakkers met bouwhelm, veiligheidsbril en gehoorbescherming zien toe hoe hooggehakte dames in deux pièces en heren met glimmende gespschoenen zich onwennig over de bouwplaats naar de lift verplaatsen.

Mede-eigenaar van Cairn Real Estate heeft relaties uitgenodigd voor een bezoek aan het transformatieproject. Er is één lift beschikbaar om de bezoekers naar de 10e etage te brengen, waar een lunch wordt geserveerd. Borden in de lift melden dat de begane grond en tweede etage verboden gebied zijn in verband met rondrijdende bobcats, respectievelijk asbestverwijdering.

Op de tiende verdieping houden een aantal terrasverwarmers de winterse koude buiten. Personeel van de cateraar brengt kleine lunchgerechten rond en bij lange tafels kan een drankje worden ingeschonken. De relaties van Cairn zijn voor het overgrote deel afkomstig uit de Rotterdamse vastgoedscene. Zij wisselen nieuwtjes uit, afgewisseld met pompoensoep in een Duralex-glaasje, een bakje quinoa-salade met gegrilde groenten, een mini-pitabroodje met lamsburger of maïshoorntje gevuld met omelet en garnalen.

Director Leasing & Asset Management Eppo Danser van Cairn Real Estate – de nieuwe naam van MPC Capital Netherlands – toont de gasten een presentatie over de historie van het pand en de transformatieplannen. Het kantoorgebouw dateert uit het einde van de jaren zeventig en was tot enkele jaren geleden in gebruik bij gemeentediensten. Voor de ambtenaren waren de werkvloeren opgedeeld in kleine hokjes en vergaderzalen. De tiende etage is inmiddels één grote ruimte geworden van 1.400 m2. De bezoekers kijken om zich heen. Het pand wordt ontwikkeld tot hoofdkantoor van een internationale organisatie – welke is nog onbekend, laat Danser weten.

Vanaf de tiende etage is er aan de voorzijde van het gebouw een schitterend uitzicht op NS-station Blaak, de kubuswoningen en het Potlood van architect Piet Blom, de bibliotheek en de Markthal. De ramen aan zijkant bieden uitzicht op de Willemsbrug, het Witte Huis met de groene lichtreclame van Westermeijer en de Maas. Gastheer Danser somt nog enkele voordelen van het pand op, waaronder de horeca rond de Oude Haven, op de Meent en in de Pannekoekstraat. Plus het Breeam Excellent-label, natuurlijk.

Bij het verlaten van de bouwplaats wacht bezoekers nog een presentje: een boek op A3-formaat met witte omslag met daarin het hele verhaal van de transformatie op een rij. En voor wie wil een uitrijkaart voor de parkeergarage van de Markthal. De grote stapels witte bouwhelmen die voor de bezoekers klaarlagen, zijn onaangeroerd gebleven. Na het vertrek van de laatste gast kunnen de bobcats de motoren weer laten brullen bij het afvoeren van het bouwpuin.

 

 

 

Reageer op dit artikel