nieuws

Duurzaamste stadhuis in Almelo

regios

Almelo heeft het meest duurzame gemeentehuis van Nederland. Dutch Green Building Council gaf Almelo het Breeam-NL Excellent duurzaamheidscertificaat voor gebouwen.

Met een score van 77,81 procent is het stadhuis het duurzaamste van Nederland, DGBC-directeur Annemarie van Doorn weten. Het stadhuis van Almelo is sinds maart 2015 in gebruik en is met zijn twee torens een echte eyecatcher in het centrum van Almelo. Het gebouw van zo’n 20.000 m2 is ontworpen door Kraaijvanger Architecten.

In het gebouw zijn verschillende duurzame technieken toegepast. Zo heeft het stadhuis een WKO-installatie. Tevens zijn led-verlichting en daglichtsensors toegepast, waardoor jaarlijks zo’n 100.000 kWh elektriciteit kan worden bespaard. Daarnaast is in het ontwerp goed rekening gehouden met de lichtinval; de gevels van het gebouw zijn optimaal georiënteerd op de zon. En door de open inrichting wordt flexibel werken gestimuleerd.

Reageer op dit artikel