nieuws

Viersterrenhotel Van der Valk op Zuidas

regios

Van der Valk realiseert een viersterrenhotel met 245 kamers op de Zuidas. Het hotel van het nieuwe Exclusief-label is gepland in deelgebied Vivaldi.

Viersterrenhotel Van der Valk op Zuidas

Dat blijkt uit de Visie Zuidas 2015 die Amsterdam op 22 december heeft bekendgemaakt. De ontwikkeling is vervat in het bestemmingsplan voor de locatie Vivaldi. Het hotel moet een entree voor de oostkant van de Zuidas worden. Het hotel naar ontwerp van Wiel Arets Architects krijgt ook congres- en conferentieruimte. Samen met het geplande congreshotel bij de Rai komen er 900 hotelkamers bij op en rond de Zuidas, schrijft Amsterdam in de visie.

‘Hotels zijn een belangrijke aanvulling voor Zuidas als (inter)nationaal zakencentrum. Daarom voegen we de aankomende jaren al bijna 900 kamers toe (RAI hotel en Van der Valk). Naast deze hotelontwikkelingen is er ruimte voor bijzondere hotelconcepten die grotendeels hun eigen vraag creëren en/of gericht zijn op het internationale en zakelijk karakter van Zuidas.’ De komende vijftien jaar is er nog ruimte voor 400.000 m2 aan voorzieningen in het Zuidasgebied.

Het nieuwe Van der Valk-hotel betrekt bovendien station RAl bij de Zuidas. ‘Het realiseert een tweede entree voor het gebied. Daarbij komt dat de openbare en toegankelijke horeca kan fungeren als trekker en poort naar het gebied. Tenslotte zal het 24-uursbedrijf zorgen voor meer veiligheid in de omgeving’, aldus Amsterdam in het bestemmingsplan.

De eerste vestiging van het nieuwe concept gaat volgend jaar open in Utrecht. Aan de Winthontlaan in Utrecht, waar voorheen Sanders Meubelstad was gevestigd, komt een hotel met 180 kamers, 5.000 m2 kantoorruimte en 250 inpandige parkeerplaatsen.

Reageer op dit artikel