nieuws

Unibail en Zoetermeer investeren 30 miljoen in stadshart

regios

Unibail-Rodamco en Zoetermeer investeren 30 miljoen euro in vernieuwing van Stadshart Zoetermeer. Zo worden winkelpanden groter, waardoor het winkelcentrum beter in staat zal zijn om grote namen te trekken.

Unibail en Zoetermeer investeren 30 miljoen in stadshart

Daartoe hebben onder andere burgemeester Charlie Aptroot en Otto Ambagstheer, regional Managing Director van Unibail-Rodamco, op 11 november een akkoord gesloten. Unibail is de grootste vastgoedeigenaar. Op 10 november is het college van B&W van Zoetermeer al akkoord gegaan met het uitvoeringsprogramma van het structuurplan. Daarnaast wordt het volledige openbare gebied aangepakt.

Unibail-Rodamco en de gemeente realiseren het  structuurplan tussen 2016 en 2020. De winkelpanden worden vergroot en krijgen hogere en opvallender puien. Daarmee is het Stadshart beter in staat om publiekstrekkers naar het winkelgebied te trekken, zoals Mango, Foot Locker en kinderjeansmerk Vingino. Mango opent in mei 2016 een nieuwe winkel in het stadshart. De komst van Primark eind 2013 leidde al tot een duidelijke stijging in bezoekersaantallen. Het afgelopen jaar bezochten 10 miljoen consumenten het winkelcentrum.

Ook het dagelijkse winkelaanbod gaat op de schop. Al in januari 2016 wordt supermarkt AH omgebouwd naar het nieuwe AH XL-concept. De omliggende service- en verswinkels krijgen een moderne uitstraling en het aanbod wordt uitgebreid met onder andere Leonidas en Kaas & Zo. Ter verbetering van het horeca-aanbod zal er nog voor volgende zomer een paviljoen met groot terras openen op het Burgemeester Wegstapelplein met daarin restaurant Eazie Wok. Ook verwelkomt het Stadshart Chocolate Company en Cinnabon.

In 2016 worden de parkeergarages verbeterd en in 2017 gaat de gemeente aan de slag met bestrating, verlichting en toevoeging van straatmeubilair. In combinatie met de toevoeging van nieuwe bewegwijzering en communicatie zal dit zorgen voor een consistente en kleurrijke uitstraling. De verbeteringen volgen op de toevoeging van een kindertrein, 2theloo-toiletten en een service area in maart 2015. Aan de oostzijde van het Stadshart werkt de gemeente bovendien samen met omwonenden, ondernemers en andere partners aan een aantrekkelijkere entree van het Stadshart, aan het Stadhuisplein.

Reageer op dit artikel