nieuws

Treinloods wordt horeca

regios

De monumentale Polygonale Loods in de Tilburgse Spoorzone wordt herbestemd tot een restaurant en wijnbar.

Treinloods wordt horeca

Uitbater EVE werkt daarvoor samen met BOEi, een non-profit organisatie met als doel het behouden van cultureel erfgoed zoals religieuze, agrarische en industriële monumenten. De Polygonale (meerhoekige) Loods uit 1937 is een blikvanger in de Tilburgse Spoorzone. In het gebouw konden zeven locomotieven voor onderhoud naar binnen worden gereden. Dat gebeurde door middel van een elektrisch aangedreven, ronddraaiend plateau, voor de loods. Sinds NedTrain het gebouw in 2011 verliet staat het leeg, al werd het sporadisch gebruikt voor tijdelijke evenementen.

In oktober 2015 kocht het horeca-initiatief EVE het pand voor 200.000 euro van de gemeente Tilburg, met de bedoeling er een restaurant, foodmarket, wijnbar en terras van te maken. EVE staat voor Eten voor Eten; een deel van de opbrengst komt ten goede aan het World Food Programme van de UNHCR.

Reageer op dit artikel