nieuws

Tender voor middeldure huurwoningen IJburg

regios

De gemeente Amsterdam zoekt marktpartijen voor de ontwikkeling van middeldure huurwoningen in de Noordbuurt Steigereiland op IJburg.

Tender voor middeldure huurwoningen IJburg

De selectieprocedure voor blok 126i deel C op IJburg is nu begonnen. Er is ruimte voor maximaal 2.900 m2 bruto vloeroppervlak woonruimte. In deze tender zet het stadsbestuur in op middensegment huurwoningen. Amsterdam zoekt een marktpartij die het geplande programma met huurwoningen en parkeren gaat ontwikkelen, financieren, realiseren en exploiteren. De locatie is het laatste blok in een reeks van twee- tot drielaagse bouwblokken met een klein ‘torentje’ van zeven lagen.

De verkaveling is gebaseerd op een gesloten bouwblok van 47 bij 80 meter. De bebouwing van blok 126i deel C dient aan te sluiten bij de stedenbouwkundige kwaliteit van de rest van de Noordbuurt. Noordbuurt-IJburg is compact en ligt beschermd tegen wind en golfslag achter een hoge dijk. De woningdichtheid (65 woningen per hectare) en de vrij geïsoleerde ligging geven de buurt een sterke collectieve identiteit, zoals de vroegere Zuiderzeestadjes ook hadden.

Op 7 december 2015 is de selectie begonnen. De gunning is voorzien in april 2016, waarna de geselecteerde partij zijn plan uitwerkt. De gemeente vraagt van alle partijen die zich inschrijven en die zich daarmee conformeren aan een aantal randvoorwaarden, om een optiebod neer te leggen tezamen met een EPC-score. Met deze directe selectiemethode beoogt de gemeente snel uitsluitsel te geven aan serieuze marktpartijen.

Reageer op dit artikel