nieuws

Renovatie oud ING-kantoor bij Amstelstation

regios

Eigenaar Cairn Real Estate en Impact Vastgoed gaan het voormalige backofficekantoor van ING en Westland Utrecht Hypotheekbank bij treinstation Amsterdam-Amstel grootschalig renoveren.

Renovatie oud ING-kantoor bij Amstelstation

Dat laten Cairn Real Estate, actief in strategisch multi-asset- en investmentmanagement en Impact Vastgoed, een allround vastgoedmaatschappij, weten. Het te vernieuwen kantoor wordt hernoemd tot The Cloud en krijgt een vloeroppervlak van 22.700 m2 met 195 parkeerplaatsen in een eigen ondergelegen parkeergarage. De initiatiefnemers zijn al begonnen met de grootschalige renovatie. Oplevering wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2017.

The Cloud, waar eerder het voormalig backofficekantoor van ING en Westland Utrecht Hypotheekbank gevestigd was, ligt direct naast het intercitystation Amsterdam-Amstel. Het kenmerkt zich door zeer grote vloervelden van minimaal 4.000 m2. Architectenbureau OPL is verantwoordelijk voor het nieuwe ontwerp dat het gebouw zal transformeren tot een duurzaam, innovatief, modern en toekomstgericht kantoorgebouw.

De huidige binnentuin wordt overdekt met een glazen dak waardoor een indrukwekkend atrium ontstaat. Het atriumdak wordt gedeeltelijk bedekt met zonnecellen waarmee elektrische auto’s en fietsen in de parkeergarage kunnen worden geladen. Alle gevels worden vernieuwd en het glasoppervlak hierin wordt uitgebreid. Hiermee ontstaat een transparant en open gebouw waarin het atrium het nieuwe middelpunt zal worden. Bij oplevering zal het gebouw voldoen aan een aantal zeer hoge duurzaamheidseisen waarmee de Breeam-certificering Very Good zal worden behaald.

In nauw overleg met de gemeente en de eigenaar van het naastgelegen gebouw wordt intensief gekeken naar de herinrichting van het openbaar gebied. De intentie hierbij is de route vanaf de spoorwegonderdoorgang tot aan de Berlagebrug volledig opnieuw in te richten. Hierbij wordt ook gekeken naar de gewenste verkeersveiligheid van zowel automobilisten, fietsers als voetgangers op de Mr. Treublaan.

Het gebied rondom het station Amsterdam-Amstel ondergaat de komende jaren de nodige veranderingen. Het stationsplein zal opnieuw worden ingericht waarbij woningen en winkels zullen worden toegevoegd aan het straatbeeld. Verhuur van The Cloud is in handen van JLL en DRS.

Reageer op dit artikel