nieuws

Overeenkomst voor bijna 900 woningen in Culemborg

regios

Bouwonderneming Heijmans heeft met Ontwikkelingsmaatschappij Parijsch, bestaande uit gemeente Culemborg en Mourik Groot-Ammers, een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling en bouw van bijna 900 woningen in de Culemborgse wijk Parijsch.

Overeenkomst voor bijna 900 woningen in Culemborg

Heijmans heeft geen financiële gegevens van de deal bekendgemaakt. De overeenkomst beslaat een periode van tien jaar vanaf 2017. Culemborg is een van de kernen waar de groei van de regio Utrecht de komende jaren wordt opgevangen. Het gehele plan zal in fases worden uitgevoerd en per deelplan wordt een koopovereenkomst voor de grond afgesloten.

De wijk Parijsch is een uitbreiding van Culemborg, waar Heijmans al enkele jaren actief is met bouw en ontwikkeling. De opzet is gebaseerd op groene verbindingen en een goede aansluiting op de historische kern en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Heijmans ziet een aantrekkende woningmarkt in deze regio. De wijk ligt op ongeveer dertig kilometer van Utrecht, wat de Gelderse gemeente een goede uitgangspositie voor de toekomst biedt. De nieuwe huizen worden ontwikkeld op basis van de actuele behoefte op de Culemborgse woningmarkt.

Reageer op dit artikel