nieuws

Overeenkomst voor 250 woningen in Rijswijk

regios

Wethouder Ronald van der Meij heeft namens de gemeente Rijswijk een samenwerkingsovereenkomst getekend met ontwikkelcombinatie Beatrixzone voor de ontwikkeling van 250 woningen aan de Prinses Beatrixlaan.

RijswijkBuiten is een gezamenlijke ontwikkeling van Dura Vermeer Bouw ZuidWest en VolkerWessels Vastgoed. De ontwikkelcombinatie zal voor eigen rekening en risico de locatie ontwikkelen. Het betreft zowel grondgebonden woningen als appartementen.

Directeur van VolkerWessels Vastgoed Marcel Schipper ziet het project met vertrouwen tegemoet: ‘Wij ervaren het als bijzonder prettig dat de gemeente Rijswijk eenzelfde duurzaamheidsambitie heeft als onze onderneming waardoor er in dit project standaard woningen zullen worden aangeboden met een EPC van 0,0 – ruim onder de eisen van het bouwbesluit. Hierbij zetten we geen stip op de horizon, maar voorbij de horizon.”

In de komende tien jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tot 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en ’t Haantje, waarvan er inmiddels meer dan 300 zijn voltooid.

Reageer op dit artikel