nieuws

Niersman-Ouwehand ontwikkelt woonwijk Poeldijk

regios

De combinatie Niersman-Ouwehand ontwikkelt zestig woningen de eerste fase van de locatie Poeldijkerhout in de gemeente Westland.

Niersman-Ouwehand ontwikkelt woonwijk Poeldijk

Bouwbedrijf Niersman BV en Ouwehand Bouw Groep zijn als winnaar geselecteerd uit vier partijen die een voorstel hadden ingediend voor de invulling van de eerste woonbuurt. De combinatie heeft de overeenkomst getekend met Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom (OBWZ), een samenwerking van gemeente Westland en BPD.

Poeldijkerhout wordt een wijk met een groen karakter: ruime voor- en achtertuinen, veel openbaar groen en twee parkjes. In Poeldijkerhout worden gefaseerd ongeveer 180 woningen gebouwd in verschillende typen. De wijk wordt gerealiseerd in De Kreken, een van de vier deelgebieden van De Westlandse Zoom.

De eerste fase van Poeldijkerhout ligt ter hoogte van de Dijkpolderlaan, achter de Dr. Weitjenslaan, in het noordoosten van Poeldijk. Voor deze locatie heeft de combinatie Niersman-Ouwehand met architectenbureau Van Manen een gevarieerde woonwijk in dorpse jarendertigstijl ontwikkeld. Er komen eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande huizen met prijzen tussen naar verwachting 250.000 en 500.000 euro. De eerste woningen gaan voorjaar 2016 in de verkoop.

Reageer op dit artikel