nieuws

Green ontwikkelt parkeergarage Breda

regios

Green en Aan de Stegge Twello beginnen in januari met de realisatie van een vijflaagse parkeervoorziening met ruim 900 plaatsen voor het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Green ontwikkelt parkeergarage Breda

De overeenkomst voor de nieuwbouw is voortgekomen uit een tender van het ziekenhuis die de bouw van de parkeergarage, financiering en dertig jaar beheer en onderhoud behelsde. Green en Aan de Stegge Twello is de opdracht gezamenlijk gegund op basis van het beste plan en de beste prijs. De bouw van de nieuwe parkeergarage is het begin van ver- en nieuwbouw van het ziekenhuis op het huidige parkeerterrein aan de Molengracht.

De nieuwe parkeergarage sluit aan bij de uitstraling en ambitie van de uitbreiding van het Amphia Ziekenhuis. De parkeergarage zal bestaan uit een begane grondvloer en vier verdiepingen met in totaal ruim 900 overdekte parkeerplaatsen. Er zullen negen oplaadpunten voor elektrische auto’s en twintig parkeerplaatsen voor mindervaliden geïntegreerd worden.

De parkeergarage is voor dertig jaar verhuurd. Aan de Stegge Twello draagt behalve voor de bouw ook zorg voor het beheer en onderhoud van de parkeergarage voor die periode. De bouwwerkzaamheden zullen in januari beginnen en de oplevering staat gepland medio 2016.

Reageer op dit artikel