nieuws

Gemeente Amsterdam selecteert AM voor Amstelkwartier

regios

De gemeente Amsterdam heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM na een tenderprocedure geselecteerd voor de ontwikkeling van blok 2BB in het Amstelkwartier. AM zal hier ongeveer 200 middeldure huurwoningen ontwikkelen.

Blok 2BB ligt tussen de Spaklerweg en de Welnastraat, ten zuiden van de Omval. Overeenkomstig de uitvraag in de selectieprocedure zal AM compacte huurappartementen ontwikkelen, inclusief parkeervoorzieningen en commerciële ruimte met faciliteiten voor de bewoners. Met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,15 zullen de woningen voldoen aan hoge eisen ten aanzien van duurzaamheid. Volgens de planning begint de bouw medio 2017. Bij de tender is AM geadviseerd door Capital Value.

AM realiseerde in het Amstelkwartier eerder Villa Mokum, een complex met 627 koop- en huurwoningen voor starters en studenten. Zowel de koop- als de huurwoningen bleken in een grote vraag te voorzien.

Amstelkwartier is onderdeel van het woon-/werkgebied Overamstel. De locatie aan de Amstel, de relatieve nabijheid van het centrum, de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de aanwezigheid van cultuurhistorische elementen als een watertoren maken het een aantrekkelijk gebied voor woningbouw. Minstens zo belangrijk zijn het Park Somerlust, diverse horecagelegenheden en een haven. Uiteindelijk komen in de eerste fase van Amstelkwartier 1.500 woningen, een hotel, een brede basisschool en een kinderdagverblijf.

Reageer op dit artikel