nieuws

Friese Meren onderzoekt nieuwe huisvesting

regios

Nu gemeente De Friese Meren de financiën weer op orde heeft, onderzoekt de gemeente opnieuw opties voor de eigen huisvesting.

Friese Meren onderzoekt nieuwe huisvesting

Het onderzoek wordt – voor 35.000 euro – begeleid door BBN Adviseurs  uit Houten, schrijft de Leeuwarder Courant. Twee jaar geleden vond de gemeenteraad nieuwbouw te duur. De ambtenaren werken sinds drie jaar op twee locaties.

Het ene deel is met burgemeester en wethouders gevestigd in Herema State, het voormalige gemeentehuis van Skarsterlân in Joure. Het andere deel werkt vanuit Woudstate op industrieterrein De Woudfennen, aan de zuidwestkant van Joure. De gemeente huurt dit 2.400 m2 grote pand van Woudvast in Goënga. Er is een contract voor vijf jaar afgesloten met een optie voor verlenging. De gemeente onderzoek onder andere aankoop van Woudstate van Woudvast-eigenaar Radboud van Overbeek. DTZ Zadelhoff in Groningen bevestigt gesprekken tussen beide partijen.

Een alternatief is nieuwbouw bij gemeentehuis Herema State. In 2013 werden de kosten daarvan becijferd op 13 miljoen euro. In dat plan worden gebouwen tussen het voormalige gemeentehuis en de Midstraat gesloopt en komt er een nieuwe vleugel voor in de plaats.

Burgemeester en wethouders leggen hun voorkeur naar verwachting in februari of maart 2016 voor aan de raad.

Reageer op dit artikel